top of page

Guest Designer for Crealies (ENG) / Gast Ontwerper voor Crealies (NL)


Crealies kerstkaarten

Hi everyone! I‘m very excited to be sharing a project with you today as a guest designer for Crealies! Crealies is a Dutch craft company that makes awesome dies, stamps and masks/stencils (and some of the dies, stamps and stencils even coordinate, which is super fun)!

Today I created one neutral and one colourful Christmas card using Crealies stamps and dies.

Hoi allemaal, ik vind het ontzettend leuk dat ik vandaag een project met jullie mag delen als gast ontwerper van Crealies! I heb voor jullie twee kerstkaarten gemaakt met de stempels en stanzen van Crealies: één neutrale kaart en één kleurrijke kaart.

Crealies

To get my first card started I stamped the Crealies Bits & Pieces “CLBP 117“ stamp onto some Strathmore Bristol Smooth Surface paper using VersaMark ink and heat embossing with Stampendous “Detail White” embossing powder. You can use any white embossing powder that you have. It do is important to go over the paper with a powder tool (mine is from EK Success) before stamping (that way the embossing powder won’t stick to parts of the image you don’t want it to stick to). After stamping I coloured the image with my Zig Clean Color Real Brush Marker in the colour “Shadow Mauve“ and my Pentel Aquabrush. You can put on as many layers as you like, until it‘s as dark as you prefer. When the image was dry I fussy cut around the image using my Fiskars scissors. My idea for this card was an ice crystal design. This way I created three ice crystals.

Mijn eerste kaart ben ik begonnen met het stempelen van de Crealies Bits & Pieces stempel met nummer “CLBP 117“ op Strathmore Bristol Smooth Surface papier met VersaMark inkt en daarna heb ik geembossed met Stampendous “Detail White“ embossing poeder en een Ranger Heat-It tool. Je kunt elke witte embossing poeder gebruiken die je hebt. Het is wel belangrijk om voorafgaand aan het stempelen even met wat poeder over het papier te gaan (ik gebruik hiervoor de EK Success Powder Tool) zodat het embossing poeder niet aan het papier blijft plakken op plaatsen waar je dat niet wilt. Hierna ben ik de gestempelde afdruk gaan inkleuren met mijn Zig Clean Color Real Brush Marker in de kleur “Shadow Mauve “ en mijn Pentel Aquabrush (ook om de buitenste rand van de gestempelde afdruk). Je kunt zoveel laagjes aanbrengen als je wilt, net zolang tot het zo donker is als jij het graag wilt hebben. Nadat het plaatje droog is heb ik eromheen uitgeknipt waarbij ik een klein wit randje heb overgelaten. Mijn inspiratie voor deze kaart waren ijskristallen. Op deze manier heb ik drie ijskristallen gemaakt.

Crealies

Next I die cut three ice crystal bases from some Crafter’s Companion “Neenah Desert Storm“ card stock (it’s a light craft coloured card stock) using the Crealies X-tra die “Xtra 117“. On my Big Shot I used the Tab 2 setting in combination with the Precision Base Plate. This is such a pretty die and very versatile!

Vervolgens heb ik drie basis voor deze ijskristallen gemaakt van Crafter’s Companion “Neenah Desert Storm“ papier (dit is een licht getint craft papier) met de Crealies X-tra stans met nummer “Xtra 117“. Op mijn Big Shot snijmachine heb ik de Tab 2 instelling gebruikt in combinatie met de Precision Base Plate. Dit is zo’n leuke stans en heel divers in wat je ermee kunt doen!

Crealies

Then I started working on the background panel: I die cut a stitched square panel using one of the dies in the Crealies Crea-Nest-Lies XXL die set with number 22. I love these basic nesting die sets, I use them on almost every card that I create. I die cut this panel from the same Strathmore paper that I used before. Then I stamped one of the sentiments from the Crealies Tekst & Zo stamp sets “CLTZK21“ (in English it reads “Happy Holidays“) several times onto this paper using VersaMark in and heat embossing with the same white embossing powder that I used before. Then I took a foam applicator tool and Memento “Summer Sky” ink (which is about the same colour as the Zig Marker that I used before) and applied that over the panel, starting more heavily from the bottom right corner and working upwards and also putting some ink on the edges of the panel and pulling it in a bit. The text that we heat embossed will pop a bit more this way and I create the same hue in the background as my crystals are. Later on I also stamped the same sentiment with Versafine “Onyx Black“ ink on the top left corner.

Daarna ben ik aan de achtergrond gaan werken: ik heb een paneel gestanst met één van de nest stanzen sets van Crealies: deze heeft een stikselrandje (Crealies Crea-Nest-Lies XXL 22). Ik vind deze basis nest stanzen sets van Crealies fantastisch, ik gebruik ze op bijna al mijn kaarten! Ik heb voor dit paneel hetzelfde Strathmore papier gebruikt als hiervoor. Hierop heb ik één van de teksten van de Crealies Tekst & Zo stempel sets (deze heeft nummer “CLTZK21“) meerdere keren gestempeld met VersaMark inkt en geembossed met hetzelfde witte embossing poeder als ik hiervoor heb gebruikt. Hierna heb ik met een foam applicator Memento “Summer Sky“ inkt aangebracht over dit panel (dit is bijna dezelfde kleur als de Zig Marker die ik hiervoor heb gebruikt): ik ben begonnen in de hoek rechts onder en daarna heb ik naar het midden toegewerkt en vervolgens heb ik vanaf de randen een klein stukje naar binnen toegewerkt. Hierdoor komt de tekst die we eerder hebben gestempeld heel subtiel iets meer naar voren en krijgt de achtergrond iets meer kleur. Later heb ik ook nog met de tekststempel en Versafine “Onyx Black“ inkt links boven nogmaals Fijne Feestdagen gestempeld.

Crealies

Crealies

To at more interest to the background I die cut two elements with the Crealies Decorette XL die with number “CLDRXL10“ from some crème coloured linen textured card stock (the same card stock as I will use for my card base), decided on my lay out and tore of parts of these elements and then I adhered them on the stitched light blue panel with Ranger Medium Matte (you don’t have to put glue on every centimetre of the added elements). For my last element I die cut three sparkly crystals with the Crealies Duo Dies “CLDD49“ from some silver glitter paper.

Om de achtergrond wat interessanter te maken heb ik twee keer gestanst met de Crealies Decorette XL stans met nummer “CLDRXL10“ en hiervoor heb ik crème linnen papier gebruikt (dit is hetzelfde papier als wat ik voor mijn basiskaart gebruik). Vervolgens heb ik besloten hoe ik alles wilde arrangeren op mijn kaart en heb ik wat stukjes van deze elementen afgescheurd en vervolgens heb ik ze vastgelijmd met Ranger Medium Matte (je kunt hier en daar wat lijm aanbrengen, je hoeft niet het hele element vol met lijm te doen). Als laatste element heb ik drie kristallen gestanst met de Crealies Duo Dies met nummer “CLDD49“ van zilver glitter papier.

Crealies
Crealies

An then it ‘s time to put this card together: I adhered the stitched square panel to a slightly larger square panel, that I cut from the same Crafter’s Companion card stock and using my Crealies Crea-Nest-Lies XXL nesting die set in number 8, using liquid glue. And then I adhered these combined panels to a crème coloured linen textured card base using one millimetre thick foam tape. Then I put the other elements that I created earlier on on top using Ranger Medium Matte and I finished this card with some Pretty Pink Posh “Sparkling Clear Sequins“ in different sizes that I also adhered with Ranger Medium Matte. You can use any sequins that you have that match your card design/colours.

En dan zijn we zover dat we de kaart in elkaar kunnen zetten: ik heb het lichtblauwe paneel met de stikselrand verlijmd met een iets groter panel, gemaakt van hetzelfde Crafter’s Companion papier dat ik eerder ook heb gebruikt en die ik heb gestanst met de Crealies Crea-Nest-Lies XXL nest stans set met nummer “8“. Vervolgens heb ik deze gecombineerde panelen op de crème kleurige linnen papier basiskaart vastgemaakt met één millimeter dik foam tape. Vervolgens heb ik de elementen die ik eerder heb gemaakt vastgemaakt op de kaart met Ranger Medium Matte en ik heb de kaart afgemaakt met een paar lovertjes/pailletjes van Pretty Pink Posh in de kleur “Sparkling Clear“ in verschillende maten die ik ook heb vastgemaakt met Ranger Medium Matte. Je kunt natuurlijk ook andere lovertjes/pailletjes gebruiken die je hebt en die passen bij de kaart.

Crealies

Crealies

For my second card I wanted to create the look of red poinsettia’s on green leaves. I first stamped the Crealies Bits & Pieces stamp with number “CLBP101“ onto the same Strathmore paper that I used before, using Versafine “Onyx Black“ ink and clear heat embossing afterwards (this way the lines will stay crisp and black even when I ad water later on). I stamped three flowers. Then I coloured these flowers with my Zig Clean Color Real Brush Markers and my Pentel Aquabrush. I used the following Zig Markers: “Geranium Red“, “Deep Red“, “Bright Yellow“ and “Green“. When the flowers were dry I fussy cut them out.

Then I started working on the leaves: for this I die cut some green card stock with the same Crealies Xtra die that I used before.

I also die cut two background elements with the same Crealies Decorette XL die that I used before but this time I used darker craft paper from Joy Crafts. I decided on the design, tore of pieces of these die cut elements and adhered them to a die cut stitched square panel made from crème coloured linen textured paper (the same as my card base).

Voor mijn tweede kaart ging ik voor het idee van rode kerststerren met groene bladeren. Ik heb eerst de Crealies Bits & Pieces stempel met nummer “CLBP101“ gestempeld op hetzelfde Strathmore papier wat ik eerder ook heb gebruikt maar nu heb ik gestempeld met Versafine “Onyx Black“ inkt en daarna heb ik geembossed met Ranger “Clear“ (dus doorzichtig) embossing poeder (hierdoor blijven mijn stempellijnen mooi zwart ondanks dat ik later water ga toevoegen). Op deze manier heb ik drie bloemen gestempeld. Vervolgens heb ik deze bloemen ingekleurd met mijn Zig Clean Color Real Brush Markers en mijn Pentel Aquabrush. Ik heb de volgende kleuren Zig Markers gebruikt: “Geranium Red“, “Deep Red“, “Bright Yellow“ en “Green“. Nadat de bloemen droog waren heb ik ze rondom uitgeknipt met een klein randje er omheen.

Daarna ben ik met de bladeren begonnen: hiervoor heb ik dezelfde Crealies Xtra stans gebruikt als bij de vorige kaart, alleen deze keer heb ik groen papier gebruikt.

Ik heb ook de twee achtergrondelementen met dezelfde Crealies Decorette XL stans gemaakt als bij de vorige kaart maar deze keer heb ik donkerder craft papier gebruikt (van Joy Crafts). I heb daarna besloten wat het definitieve ontwerp van de kaart zou worden, wat stukjes hier en daar afgescheurd en ze vervolgens op een vierkant paneel met een stikselrand gelijmd met Ranger Medium Matte. Voor dit eerste vierkante paneel heb ik creme kleurig linnen papier gebruikt, het zelfde papier waarvan mijn basiskaart is gemaakt.

Crealies

Next I stamped one of the sentiments from the same Crealies Tekst & Zo stamp set that I used before on the top left corner, using the same Versafine ink (in English the sentiment reads “Merry Christmas“). I covered the sentiment with a small piece of paper and then splattered on some Coliro Pearl Colors by Finetec GmbH in the colour “Moss Green“ for some added interest in the background and waited for this to dry. I also die cut three sparkly snowflakes from some gold glitter paper using the Crealies Duo Dies with number “CLDD 48“. Then I put this card together: I die cut a dark red linen textured mat and then I adhered all the elements in the same way as I did with the first card. For my finishing touches I choose to ad some Nuvo Crystal Drops in the colour “Golden Sunset“ on the heart of each flower and I adhered some sequins from Cartwright Sequins in the colours “Satin Pearl“ and “Satin Gold“ in different sizes with Ranger Medium Matte.

Vervolgens heb ik één van de teksten van dezelfde Crealies Tekst & Zo stempel set gestempeld in de linker bovenhoek met dezelfde Versafine inkt. Ik heb met een klein stukje papier de tekst afgedekt en toe gespetterd met Coliro Pearl Colors van Finetec GmbH in de kleur “Moss Green“ om de achtergrond nog wat interessanter te maken. Terwijl de spetters aan het drogen waren heb ik ook nog drie sneeuwvlokken gestanst van goud glitter papier met gebruik van de Crealies Duo Dies met nummer “CLDD 48“. Nadat deze spetters droog waren heb ik de kaart in elkaar gezet: ik heb een extra vierkant paneel, wat iets groter is, gemaakt van donkerrood linnen papier en vervolgens heb ik alles op elkaar gelijmd op dezelfde manier als bij de eerste kaart. Om de kaart af te maken heb ik gekozen voor Nuvo Crystal Drops in de kleur “Golden Sunset“ op het hart van elke bloem en ik heb wat lovertjes/pailletjes van Cartwright Sequins in de kleuren “Satin Pearl“ en “Satin Gold“ in verschillende maten vastgelijmd met Ranger Medium Matte.

Crealies

And that finishes today’s Christmas cards.

I would love to hear which of these cards is your favourite?

En dat zijn de kerstkaarten voor vandaag. Welke van deze twee kaarten vind jij het leukst?

Thank you Annelies (she’s the owner of Crealies) for this challenge, I had a lot of fun while creating this project! Annelies ships all over the world if you’re interested in her products.

I would like to submit this project to the following challenges:

- SSS Monday Challenge: Tear it Up:

http://www.simonsaysstampblog.com/mondaychallenge/?p=10927

- All Sorts Challenge: Glitter:

http://allsortschallenge.blogspot.nl/2017/11/week-442-glitter.html

- Noor UK : Winter:

http://noordesign-uk.blogspot.nl/2017/11/november-challenge-winter.html

- Friendship Challenge: Sterne:

http://friendship-challenge.blogspot.nl/2017/11/challenge-23-sterne.html

Opties : Geschiedenis : Feedback : Donate

Sluiten

#Crealies #zigcleancolorrealbrushmarker

bottom of page